ALGEMEEN     

PHV Rotterdam-Zuid is een vereniging, die zich sinds 1932 bezig houdt met het opleiden van honden tot volwaardige politiehonden.

Dit gebeurt - in tegenstelling tot soms wordt gedacht - niet bij de politie, maar door mensen die deze sport hobbymatig uitoefenen.

Het is een prachtige sport, waarin veel tijd en energie wordt gestoken.

Drie maal per week wordt er geoefend om de hond de vele facetten van de sport aan te leren, en deze uiteindelijk in alle omstandigheden te beheersen.

Als de opleiding is afgerond en de hond een certificaat heeft behaald, gaan veel honden daarna aan het werk bij politie- en beveiligingsdiensten verspreid over de hele wereld.  

Een ander deel blijft bij hun baas en neemt deel aan wedstrijden en/of demonstraties, of komt beschikbaar voor de fokkerij. Op die manier wordt ook zorggedragen voor de toekomstige werk- en speurhonden

PHV Rotterdam-Zuid is een door de afdeling Zuid-Holland van de Koninklijke Nederlandse

Politiehond Vereniging, kortweg KNPV, erkende vereniging. 

De KNPV is het overkoepelende landelijke orgaan, zoals de KNVB dat voor voetbalverenigingen is.

De KNPV telt 5000 leden in binnen- en buitenland. Een groot deel daarvan traint bij de ruim 400 verenigingen die Nederland rijk is.

Ben je geïnteresseerd, jong, gezond en heb je door omstandigheden wellicht (nog) geen hond maar wil je toch graag met het opleiden van politiehonden bezig zijn? Dan is het mogelijk om binnen onze vereniging tot helper (pakwerker) opgeleid te worden.

Kom gerust en vrijblijvend eens langs om je te laten informeren over deze mooie sport. 

Dan zie je meteen de kwaliteiten van onze honden en wat ze allemaal geleerd wordt, zoals speuren, zwemmen, springen/klimmen over hindernissen en het vastbijten en bewaken van een verdachte in verschillende situaties, zoals een bewapende of een vluchtende verdachte.

Wij trainen op de dinsdag- en donderdagavonden vanaf 19.00 uur, en op de zaterdagen vanaf 09.00 uur.